Lokalne vijesti

19.09.2022

Grad Labin suorganizator konferencije ''Kako politikama rada i kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje potaknuti gospodarski razvoj''

Hrvatska udruga poslodavaca i Grad Labin u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike organizira sutra konferenciju pod nazivom „Kako politikama rada i kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje potaknuti gospodarski razvoj“. Konferenciju će otvoriti ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, a s relevantnim sugovornicima u okviru panel rasprave, govorit će se o značaju povezivanja obrazovanja i tržišta rada, ulozi poslodavaca u Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, ulozi države u kreiranju mjera i politika rada, aktivnim politikama zapošljavanja te trenutnom stanju na našem tržištu rada.

U panel raspravi će sudjelovati Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministrstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politke, Ivica Šušak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Valter Glavičić, gradonačelnik Labina, Gordana Nikolić, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca-Udruge poslodavaca u obrazovanju, Kristian Krpan, član Izvršnog odbora HUP-a i Aleksandar Raić, potpredsjednik za transformaciju i ljudske resurse Infobipa.

Ministarstvo rada mirovinskog sustavas, obitelji i socijalne politike predstavit će Mjere aktivne politike zapošljavanja kao i aktualnu mjeru iz Nacionalnog plana otpornosti i oporvka – vaučere za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba. Konferencija će se s početkom u 10.30 sati održati u maloj dvorani Sportskog centra Franko Mileta.