Lokalne vijesti

22.09.2022

Humanitarke Mendule uz Grad Labin i građanke Labinštine

Udruga žena Sv. Nedjelja „Mendula“ iz Nedešćine, potpisala je sa Gradom Labinom Sporazum o suradnji na prikupljanju donacija za kupnju fiksnog mamografa za labinski Dom zdravlja čime, uz sve općine Labinštine i Udruge Liga protiv protiv raka Labin, postaje aktivni provoditelj svih aktivnosti u ovoj za sve žene prevažnoj akciji.

Članice Udruge žena Sv. Nedjelja „Mendula“ iz Nedešćine postale su promotorice humanosti i dobročinstva ne samo na Labinštini, već i diljem Hrvatske. Iza sebe imaju brojne uspješne humanitarne akcije u kojima su bile potpora i pomoć potrebitima u njihovim najtežim životnim situacijama. Za svoj rad dobile su više priznanja i nagrada, a u ovoj godini uručena im je Državna nagrada za humanost te Zahvala Grada Labina.

Naime, Grad Labin je krajem travnja na inicijativu Lige protiv raka otvorio poseban račun za prikupljanje sredstava za nabavku fiksnog mamografa te je u međuvremenu provedeno više aktivnosti, a najveća je donacijska večera na Dubrovi sa našim iseljenicima.

Članice Udruge žena Sv. Nedjelja Mendula uvijek su na pravom mjestu, tamo gdje ih najviše trebamo. Kad smo kretali sa ovom pričom, važnu za zdravlje svih žena Labinštine, članice Mendule čitavo su ljeto beskromisno i sa ogromnim entuzijazmom uz sve dobre ljude Labinštine bile uz Davida. Čestitam im na uspješno završenoj akciji, u kojoj je bilo prevažno i vrijeme i sredstva za liječenje tako mladog čovjeka. Od ovog trenutka nastavljamo zajednički, posvećeni nabavci fiksnog mamografa za labinski Dom zdravlja, kao jedinstvenoj želji i potrebi svih naših sugrađanki“, izjavio je Valter Glavičić nakon potpisivanja Sporazuma.


PODACI O ŽIRO RAČUNU:

Žiro račun: GRAD LABIN – NABAVA MAMOGRAFA

IBAN: HR06 2340 0091 5111 8698 3

SWIFT CODE: PBZGHR2X (za prekogranične uplate)

Banka: PBZ – Privredna banka Zagreb

Model: HR00

Poziv na broj: OIB uplatitelja

Svrha: Uplata za nabavu mamografa