Lokalne vijesti

23.11.2022

Sutra zasjeda Gradsko vijeće Labina

Nakon dvomjesečne pauze sutra će ponovno zasjedati Gradsko vijeće Labina. Pred vijećnicima je obiman dnevni red, a najvažnije teme su prvo čitanje Nacrta prijedloga Proračuna za iduću godinu, drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna i Odluka o proglašenju najpovoljnijih ponuditelja za osnivanja prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Labina radi izgradnje obiteljske kuće.

Prema Nacrtu prijedloga proračun za iduću godinu trebao bi iznositi 20.093.434 eura. Nakon što se nacrt usvoji na sutrašnjoj sjednici u njegovom konačnom kreiranju moći će sudjelovati i građani putem aplikacije koja će biti otvorena na mrežnim stranicma Grada Labina.

Vijećnici će sutra odlučivati i o drugom rebalansu ovogodišnjeg proračuna. Prema prijedlogu proračun će se s 154.570.912 kuna smanjiti na 149.986.671 kunu. Od prve ideje do početka realizacije projekta izgradnje obiteljkih kuća za mlade obitelji prošlo je godinu dana. Naime, upravo je negdje u ovo vrijeme gradonačelnik Valter Glavičić najavio jednu takvu akciju, odnosno projekt u sklopu demokrafskih mjera zadržavanja mladih u Labinu. Sutra će tako vijećnici dodijeliti prve četiri parcele, a sve se nalaze na Marcilnici. Na natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Labina radi izgradnje obiteljske kuće, a pravo građenja daje se na 99 godina, pristiglo je 11 ponuda. Komisija je razmatrala devet, jer su dvije bile nepotpune. Najveći broj bodova ostvarili su Fatos Hoxha, Dunja Gržalja Smilović, David Brezac i Elvir Omerović. Sjednica Gradskog vijeća Labina, sutra uz izravan prijenos na Radio Labinu u Maloj dvorani Sportskog centra Franko Mileta počinje u 10 sati.