Lokalne vijesti

23.01.2023

Dualni model stipendiranja: otvoren javni poziv, osigurajte si duplo veću stipendiju i sigurno zaposlenje!

Dualni model stipendiranja, već dobro poznata demografska mjera Grada Labina i ove godine ponudit će učenicima i studentima te labinskim poduzetnicima zanimljiv poticaj kojim se nastoji dodatno potaknuti mlade ljude na ostanak u rodnom gradu nakon završetka školovanja.

Zanimljivo je kako je ovaj Poziv otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno do 1. prosinca 2023. godini. Valja istaknuti kako ovaj jedinstveni model pruža mogućnost studentima i srednjoškolcima dobivanje duplo veće stipendije te osigurano zapošljavanje u struci po završetku školovanja. Jedan je to od modela koje je Grad Labin uveo te kojim se nastoji snažnije povezati tržište rada i obrazovanje što je zapravo i ključ kvalitetnog promišljanja budućnosti.Za prijavu na dualni model stipendiranja potrebno je zadovoljiti dva uvjeta. 

Prvi uvjet je da učenici i/ili studenti moraju u vrijeme podnošenja zahtjeva i za vrijeme trajanja stipendiranja imati prebivalište na području Grada Labina te da trgovačko društvo ili obrt moraju imati sjedište (obrtnici prebivalište) na području Istarske županije. Izuzetak su poduzeća koja na području Istarske županije imaju svoje ogranke, postrojenja, poslovnice i sl.Drugi uvjet je da trgovačko društvo ili obrt moraju imati sjedište (obrtnici prebivalište) na području Grada Labina, što se dokazuje ovjerenom preslikom ili elektronskim ispisom iz sudskog registra, odnosno preslikom važeće osobne iskaznice obrtnika. Ostale informacije mogu se zatražiti telefonom na broj 052/ 866 817, e-poštom na patricija.terkovic@labin.hr u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU projekte. 

Zahtjev za dodjelu bespovratne potpore sa potrebnom dokumentacijom podnosi se na adresu: gradske uprave, osobnom predajom u pisarnicu Grada Labina ili dostavom elektroničkim putem na adresu patricija.terkovic@labin.hr pod nazivom „Bespovratne potpore za stipendiranje učenika i studenata“. Javni poziv i prateći obrasci dostupni su na www.labin.hr