Lokalne vijesti

31.01.2023

Judašu Ippona Edibu Jagodiću državno kadetsko srebro, a dobri su bili i judaši Meta Emin Mujkić i Evelin Baćac

Judaši Judo kluba Meto Evelin Baćac i Emin Mujkić sudjelovali su protekle nedjelje u Zagrebu na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje rođene 2006. i 2007. godina s pravom nastupa i mlađih kadeta rođenih 2008. godine. U jakoj konkurenciji 2 godine starijih natjecateljica Evelin Baćac (2008.godište u kategoriji do 57 kilograma) je izgubila dvije borbe, ali je za nju prvenstvo Hrvatske veliko iskustvo za daljnja natjecanja.

U kategoriji do 81 kilograma u kojoj se borio Emin Mujkić (2008.godište) nastupio je 21 natjecatelj.Emin Mujkić prvu borbu pobjeđuje Nikolu Đurića (JK Marjan), drugu borbu pobjeđuje Ivana Ačkara (JK Black Belt), treću borbu gubi od Borne Butijera(JK Dubrovnik1966), četvrtu borbu pobjeđuje Randa Udovića, petu borbu pobjeđuje Antona Jerkunicu (JK Dalmacijacement), a šestu borbu za brončanu medalju gubi od Rocca Cekuša (JK Profectus Samobor). Natjecanje u konačnici završava na sjajnom 5 mjestu.

Valja napomenuti da su i Emin i Evelin mlađi kadeti te da su se borili s natjecateljima dvije godine starijima od njih. Na prvenstvu je trebala nastupiti i Zita Lukšić u kategoriji do 52 kg, ali se ozlijedila dva treninga prije natjecanja.

Labinski Judo klub METO u veljači očekuje jedno međunarodno judo natjecanje te tradicionalno prvo od četiri međužupanijska judo natjecanja u Rijeci. Na Prvenstvu Hrvatske uspješno su nastupili i judaši drugog labinskog kluba Ippona, njih četvero i osvojili jedno odličje.Najuspješniji je bio Edib Jagodic, koji je sa dvije uvjerljive pobjede i jednim “bolnim” porazom u jako teškoj finalnoj borbi u kategoriji +90kg osvojio srebrnu medalju I plasirao se na postolje kao viceprvak države. 

On time nije obranio naslov proslogodisnjeg prvaka Hrvatske, ali je zato na veliku radost njega, trenera i JK Ippon službeno pozvan u reprezentaciju Hrvatske što sa sobom nosi nove velike izazove za ovoga mladog borca. Na natjecanju su također nastupili Alison Bonhke u kategoriji -52 kilograma, koja je nažalost porazena u prvom kolu. Luka Dragolin koji je nastupio u kategoriji do -73 kilograma uz jednu pobjedu I dva poraza, te Marissa Janjic (-63kg) sa dva poraza uz odlicne borbe nazalost ostali bez plasmana.