Lokalne vijesti


 

17.03.2023

Natali Zahtila i Edib Jagodić sportaši godine Grada Labina

Edib Jagodić, član Judo kluba Ippon i Natali Zahtila, rukometašica ŽRK Rudar najuspješniji su sportaš i sportašica Grada Labina za 2022. godinu u izboru Sportske zajednice Grada Labina. Za najuspješniju momčad ili ekipu proglašene su seniorke ŽRK Rudar, a najuspješnija momčad u mlađim uzrastima su juniori NK Rudar. Najveća muška sportska nada je David Sandić iz Biciklističkog kluba Albona 1921., a najveća ženska nada mlada rukometašica Rudara Annika Marić. Za trenera godine proglašen je Diego Datos trener ŽRK Rudar, a nagrada za životno djelo uručena je Josipu Bepiju Faraguni, dugogodišnjem treneru i osnivaču KBK Budokai Labin

Posebna priznanja za 2022. godinu dobili su: Emil Mujkić (KBK Budokai Labin) za 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu, Pikado klub Rudar za osvajanje ekipnog naslova prvaka Hrvatske u konkurenciji drugih županijskih liga, Konjički klub Astra za 20 godina postojanja i rada, Triatlon klub Albona Extreme za 20 godina postojanja i rada, Planinarsko društvo Skitaci za 30 godina postojanja i rada te Boćarski klub Rudar Labin za 60 godina postojanja i rada.

Svečanost labinskog sporta, održanoj sinoć u Sportskom centru Franko Mileta, nazočio je i predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević, kojije zahvalio gradonačelniku i labinskoj vlasti: (ton – Mladen Pavičević). Na sportsku infrastrukturu osvrnuo se i gradonačelnik Valter Glavičić: (ton – Valter Glavičić). 

Najuspješniji labinski sportaš u prošloj godini, još uvijek junior Judo kluba Ippon koji je titulu najuspješnijeg zaslužio kao U18 prvak Hrvatske u kategoriji 90 plus kilograma Edib Jagodić titulu je očekivao: (ton – Edib Jagodić). Najuspješnija sportašica Natali Zahtila, najbolja je igračica i strijelac labudica, a kaže sportskije nadati se tituli: (ton – Natali Zahtila). Vrlo je emotivan, do suza, bio nakon pruzimanja Nagrade za životno djelo Josip Faraguna: (ton – Josip Faraguna). A pljesak je na svečanosti labinskog sporta, vrlo inspirativnim govorom, koji najbolje govori o sportu i sportašima zaslužio dopredsjednik Sportske zajednice Grada Labina Patrik Franković: (ton – Patrik Franković), zaključio je Patrik Franković. 

Reportažu i razgovore sa svim nagrađenim sportašima emitirat ćemo u ponedjeljak u Sportskom intermezzu u 12.30 sati.