Lokalne vijesti


 

17.03.2023

Besplatna javna senzorna projekcija filma ''Mama Muu se vraća kući'' u Kinu Labin

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” u subotu, 18. ožujka u 18:00 sati u Kinu Labin bit će održana prva ovogodišnja javna senzorna projekcija. Na programu će biti švedski animirani film „Mama Muu se vraća kući“ Christiana Rylteniusa i Tomasa Tivemarka, u kojemu pratimo Mamu Muu. Nakon što se na farmi pojavi roda koja putuje po svijetu, ona se zamisli nad brojnim pitanjima. Što je zapravo dom? Kako može biti sigurna da su upravo livada i farma na kojoj se sada nalazi njezin dom? Što ako postoji nešto bolje negdje drugdje u ovom velikom, širokom svijetu? Vrana se uzalud trudi objasniti svojoj prijateljici da trava nije zelenija negdje drugdje, ali ponekad se morate izgubiti da biste pronašli put kući.

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Projekcija je besplatna a realizira se u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Labin i pulske udruge Metamedij, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz Kino Valli i pulsku Školu za odgoj i obrazovanje, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice.

Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine.  Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.