Lokalne vijesti

21.03.2023

Potpisani novi ugovori s udrugama vrijedni više od 31 tisuće eura

Nakon prošlotjednog potpisivanja ugovora u sufinanciranju programa, projekata i manifestacija iz područja kulture vrijednog 35 tisuća eura u utorak je u Maloj vijećnici Grada Labina upriličeno potpisivanje Ugovora sa predstavnicima udruga iz područja Razvoja civilnog društva Grada Labina za 2023 te iz područja socijalne skrbi i zdravstva za 2023. godinu.

Sukladno odluci o dodjeli financijskih sredstava po Javnom natječaju za sufinanciranje projekata i programa koje provode udruge i neprofitne organizacije iz područja civilnog društva potpisani su ugovori sa 13 udruga, a ukupno je dodijeljeno 16.900, 00 eura. Javnim pozivom za sufinanciranje programa i projekta udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstva u 2023. godini osigurano je u Proračunu Grada Labina 14.250,00 eura te je sukladno Odluci o dodjeli sredstava potpisano 10 ugovora.

Ugovore o sufinanciranju uručio je gradonačelnik Valter Glavičić, koji je čestitavši svim potpisnicima ugovora naglasio:

Izuzetno cijenim rad i djelovanje udruga kako onih koje imaju sjedište na području Grada Labina tako i svih onih ostalih koje svojim aktivnostima djeluju prema stanovnicima Grada Labina. Vaš rad je izuzetno važan. On popunjava mnogobrojne niše koje sustav ne prepoznaje u dovoljnoj mjeri. S vašim aktivnostima i senzibilnošću svakodnevno postajemo bolji kao društvo.

Podsjetimo, sukladno odlukama o dodjeli financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama iz područja civilnog društva te udrugama iz područja socijalne skrbi i zdravstva sredstva su odobrena Društvu multiple skleroze Istarske županije, Centru za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO, Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Krilo Labina“, Udruzi osoba s invaliditetom Labin, Udruzi slijepih Istarske županije, Udruzi (klub) liječenih alkoholičara „Centar“ Labin, Udruzi gluhih i nagluhih Istarska županije, Udruzi Sv. Vinko Paulski, Ligi protiv raka Labin, Labin, Društvu distrofičara Istre, Klubu 119. brigade Hrvatske vojske, Društvu gljivara „Martinšćica“, Klubu studenata-Istarski klub Rijeka, Udruzi umirovljenika Labin, Društvu Josip Broz Tito Labinštine, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, PIŽ ogranak Labin, Udruzi žena Sv.Nedelja Mendula, Udruzi za zaštitu životinja Fenix Labin, Udruzi Alfa Albona Labin, Pčelarskoj udruzi Labin, Labin, Sindikatu umirovljenika Hrvatske, Labin Art Expressu XXI, Labin te Centru za građanske inicijative Poreč.