Lokalne vijesti

25.05.2023

Rekordan broj sudionika na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Labinštine

Na gradskom stadionu u Labinu održan je jučer  Olimpijski festival dječjih vrtića Labinštine. Na festivalu je nastupio do sada rekordan broj od oko 180-ero djece – predškolaraca, iz svih vrtića sa područja Labinštine: Pjerina Verbanac sa svim podružnicama, vrtić Kockica iz Kršana i po prvi puta ove godine vrtić Lišnjak iz Pićna.Natjecali su se u 4 discipline: trčanje 50 m, skok u dalj s mjesta, bacanje loptice i štafeta 4 x 25 m. Sve discipline održale su se u dvije kategorije - djevojčice i dječaci, a najboljima u svakoj kategoriji dodijeljene su medalje. 

 
Po dva najbolja pojedinca iz svake discipline, najbolje štafete te 10 nogometaša, ostvarili su pravo nastupa na županijskoj završnici koja će se održati u Rovinju početkom lipnja. Prvo mjesto kod djačaka u utrci na 50 metara osvojio je Alan Kiršić, drugo Viktor Batelić, a treće Roko Zahtila. U kategoriji djevojčica u istoj disciplini najbraža je bila Greta Vale. Na drugo mjesto plasirala se Eva Budak, a treće Gioia Demetlika. U skoku u dalj kod dječaka pobijedio je Julian Pamić, drugi je bio Tian Vujević, a treći Žan Karlić. Najdalje je u kategoriji djevojčica skočila Gloria Rubinić. Drugo mjesto osvojila je Morana Mujakić, a treće Stefani Bastijanić. Antonio Prkut je u kategoriji dječaka najduže bacio lopticu. Iza njega se na drugo mjesto plasirao Ermin Silahić, a na treće Rafael Belušić. 
 
U kategoroji djevojčica u bacanju loptice pobijedila je Petra Diminić, druga je bila Ella Sofia Frank, a treća Matea Knezović. Najbržu štafetu kod dječaka ima je vrtić Vinež. Drugo mjesto pripalo je skupini Zvjezdice, a treće skupini The Cubes. Kod djevojčica u istoj kategoriji pobijedila je skupina Pingvin, drugo mjesto osvojila je skupina The Cubes, a treće Medvjedići. U ukupnbom plasmanu najbolja je bla skupina Pingvini, a drugo mjesto podijeli su Dječji vrtić Lišnjak iz Pićna te skupine The rainbows i Medvjedići.  Pehar za fair play pripao je Dječjem vrtiću Lišnjak iz Pićna. Festival je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Labina i Sportske zajednice Grada Labina, a u organizaciji Sportske zajednice i Atletskog kluba „Albona“.