Više od 300 kilograma škampa pripremljeno je i konzumirano jučer na 6. Festivalu kvarnerskog škampa, koji je uspješno organizirala Turistička zajednica Labina. Redovi ljubitelja škampa bili su veliki, ali svi su imali strpljenja da dočekaju svoju porciju. Restoran Tri murve pripremao je škampe na žaru, buzaru od škampa i salatu od sipe, a Obrt u ugostiteljstvu Mika buzaru i hladnu paštu sa škampima. Škampe su ulovili lokalni ribari pa im se još jednom zahvalila voditeljica FLAG-a Alba Mirela Faraguna: (ton – Mirela Faraguna). Uz škampe dobro ide i vino koje su nudili nagrađivani vinari Labinštine, među njima i vina Matiška, odnosno Bojan Kiršić: (ton – Bojan Kiršić). Bio je na rivi i Piero Licul, vina Fuhtar: (ton – Piero Licul). Od prvog dana na Festivalu kvarnerskog škampa su i vina Romeo, Antonela Paliska: (ton – Antonela Paliska). Zadovoljan je na festivalu bio i saborski zastupnik Emil Daus: (ton – Emil Daus).