Novosti

13.09.2023

U Barbanu 17. Fešta smokve i smokvenjaka

U subotu, 16. rujna svi putevi vode u Barban na 17. Feštu smokve i smokvenjaka. Program počinje u 13:00 nastupom KUD-a Barban te barbanskih i pulskih mažoretkinja. Uz mali samanj smokvi i smokvenjaka te ostalih domaćih proizvoda i rukotvorina, očekuje vas i gastro kutak gdje ćete moći degustirati kreativna jela na bazi smokve.

Jela će pripremati učenici sa svojim mentorima, koji su bili zaista kreativni i inovativni u osmišljavanju menija. Pripremat će tri vrste jela: penete s orasima, jabukama i svježim smokvama, žličnjak skute na sirupu od bijelog vina, meda i smokava te kolač od suhih smokava. Ponuda jela koju priprema ugostiteljska škola ne naplaćuje se.

Od 14 sati najmlađi mogu sudjelovati u dječjem kutku koji uključuje kreativnu radionicu Čarolija smokava sa Žutim Kišobranom, posjetiti izložbu dječjih radova OŠ Jure Filipovića u Multimedijalnom centru, a djeca vrtićkog uzrasta mogu sudjelovati u utrci „Teći ići mići“ koja se ove godine organizira u suradnji sa školom Trčanja ISTRUN.

U 17:00 slijedi proglašenje naj smokvenjaka, a u 17:30 „ručenje po starinski“. Za dobru zabavu i svirku tijekom fešte bit će zaduženi „Dečki iz Sutivanca“. "Vidimo se u Barbanu na Barbanskoj placi u subotu na 17. Fešti smokve i smokvenjaka", poručuju iz Turističke zajednice Općine Barban.