Novosti

14.09.2023

Poreč u jesen ulazi kao točka spajanja ključnih igrača iz sektora graditeljstva, opremanja i uređenja - počinje PromoArh 2023.

Jedini sajam graditeljstva, opremanja i uređenja u Istri PromoArh, spreman je za svečano otvorenje u srijedu 20. rujna. U tri dana trajanja sajma, u porečkoj dvorani Žatika na 2.500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora, okupit će se više od 90 domaćih, ali i europskih izlagača iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Češke.

Bogata sajamska ponuda, koja uključuje čak više od 250 svjetskih brendova, i ove je godine usmjerena na najnovije tehnologije, usluge i trendove u graditeljstvu, ali i izmjene zakonske regulative. Izlagačima pruža prostor za istraživanje trendova, razmjenu ideja i ostvarivanje vrijednih kontakata, a posjetiteljima da na jednom mjestu, od renomiranih stručnjaka, iz prve ruke dobiju informacije i savjete o proizvodima, uslugama i novitetima, kao i ideje za svoje projekte. 

PromoArh, koji upravo ulazi u treću godinu postojanja, već je prepoznat kao točka spajanja stručnjaka i investitora, na što ukazuje i rastući broj sudionika. Govori direktorica sajma Ivana Štiković: (ton – Ivana Štiković). 

PromoArh 2023. u srijedu, 20. rujna u 10 sati svečano će otvoriti Željko Uhlir, državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, nakon čega će se okupljenima obratiti i gradonačelnik Poreča - Parenzo Loris Peršurić, župan Istarske županije Boris Miletić, predsjednica HGK - Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Robert Momić te Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Podršku u provođenju sajma pružila je lokalna zajednica; sponzor Grad Poreč – Parenzo i pokrovitelji među kojima su Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča – Parenzo, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske Županije, Udruženje obrtnika Poreč i mnogi drugi.

 FOTO: Manuel Paljuh