Lokalne vijesti

15.09.2023

Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan primila priznanje za sudjelovanje u natječaju ''Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj''

Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan primila je priznanje za sudjelovanje u natječaju „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ koje od 1995. godine provode Hrvatska radio televizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnim donatorima. 

 
U protekle dvije školske godine zahvaljujući  dvjema generacijama učenika koji su završili osnovnoškolsko obrazovanje, ravnateljici škole, školskoj knjižničarki, učitelju povijesti, razrednim učiteljicama, domaru i spremačicama, pored  škole niknuo je školski vrt s više od  120 sadnica mediteranskog bilja u koji su  smjestili stolove i klupe za izvođenje nastave na otvorenom. Pored mediteranskog dijela nalaze se četiri kvadratne gredice s cvijećem i povrćem te voćnjak sa sedam sadnica različitog voća. Protekle školske godine prijavili su n vrt na natječaj "Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj" te uspjeli ući u izbor na Najljepši školski vrt 2022., a s obzirom na to da u svibnju ove godine nisu mogli prisustvovati svečanoj dodjeli, ovog su  ih tjedna  posjetili Iva Pavlinić Prokurica, članica povjerenstva, zajedno sa snimateljicom Vesnom i vozačem Mladenom te im uručili priznanje. 
 
Primili su ga učenici 5.a i 5. b razreda koji su već proteklog četvrtka prionuli radu i počistili vrt od korova. „Naš je vrt prekrasan, ali da bi ostao takav i postao još ljepši i sadržajniji nadamo se da će naši učenici i dalje ostati ovako vrijedni i svjesni kako i oni svojom voljom i kontinuiranim radom mogu školu i školsko okruženje učiniti ugodnim i poticajnim mjestom za učenje i druženje“, poručuju iz Osnovne škole Vladimira Nazora Potpićan.