Novosti

18.09.2023

Sedam savjeta kako odabrati kvalitetne guralice za bebe

Svaki roditelj vodi izuzetnu brigu o motoričkim vještinama svog djeteta od trenutka kada se dijete rodi, znajući da je motorika vrlo važna za cjelokupno zdravlje i dobrobit djeteta, i sada i u budućnosti. Brzi rast i razvoj bebe mora biti praćen aktivnostima koje će mu omogućiti da napreduje u skladu sa svojom dobi, a to ponekad nije lako postići.

Djeca ne vole sjediti na mjestu; ona vole istraživati i otkrivati svijet oko sebe već od malih nogu. Upravo su zbog toga stvorene guralice, praktične igračke koje pomažu razviti motoričke vještine djeteta, a odlične su i za pomoć u svladavanju ravnoteže.

Kvalitetne guralice za bebe mogu biti od velike pomoći u razvijanju raznih vještina jer od djeteta zahtijevaju kreativnost i trud. Dijete će uz guralicu naučiti kontrolirati svoje kretnje i savladati probleme s ravnotežom, razvit će neke kreativne vještine zahvaljujući raznim didaktičkim dodacima koje većina guralica ima, a mnoga će djeca uz nju i naučiti svoje prve korake.

Ona je pomagalo koje će djetetu biti istovremeno i igračka, i oslonac, ali i izazov. Zbog toga je odličan izbor za mališane, ali samo kada su u pitanju kvalitetne guralice za bebe, stoga valja biti oprezan prilikom kupovine.

Kako odabrati najbolju guralicu za bebe?

Tržište dječjim igračkama, osobito didaktičkim, je vrlo veliko i šaroliko, ali nisu sve dječje igračke jednako korisne niti prikladne. Ako planirate kupiti ili pokloniti ovakvu vrstu igračke važno je pridržavati se nekih smjernica koje će vam pomoći da odaberete upravo najbolje za dijete.

Uz pomoć naših savjeta odabir kvalitetne guralice za bebe neće biti težak, a vi ćete biti sigurni u proizvod koji kupujete.

1. Odabir kvalitetnog materijala je ključan jer igračka mora biti sigurna za korištenje, laka za održavanje, ali i izdržljiva, osobito jer je riječ o igrački koju će dijete mnogo koristiti i sjediti na njoj. Postoje metalne i plastične verzije, a među najpopularnijima su drvene guralice, koje su vrlo privlačne izgledom i ekološki prihvatljivije.
2. Prilikom biranja važno je naglasiti koliko je bitna visina same guralice: ona mora biti prilagođena visini djeteta. Dijete mora svojim stopalima dodirivati tlo dok sjedi na njoj, ali njegove ručice istovremeno moraju lako dohvaćati ručke. To je najbolji način odabira jer „sigurnost prije svega“ je prvo što trebate tražiti od ove korisne igračke.
3. Dobar izbor su i guralice koje „rastu s djetetom“, što znači da se mogu nadograđivati kako dijete raste ili se s njih mogu skidati određeni dijelovi koji više nisu potrebni. Obično je riječ o kotačima, pedalama ili ručkama.
4. Neke guralice su posebne i po tome što su ujedno i spremišta za igračke. Iako se ovo čini kao rješenje koje je stvoreno za odrasle, ovo je jedna od funkcija koju i djeca obožavaju. Obično vrlo rado koriste ta spremišta i u njih spremaju sve što je njima važno.
5. Kvalitetne guralice za bebe često su i odlične didaktičke igračke koje će dijete zabavljati satima. Igranje bojama, slaganje oblika i učenje zvukova samo su neki od benefita koje donosi didaktička guralica. Dijete će prilikom igre s ovom igračkom samo otkriti jedan potpuno novi svijet. Dobar primjer za to su guralice s kockicama koje djecu uče i finoj motorici.
6. Obratite pozornost i na dizajn. Ako nemate mnogo prostora u kući dobar izbor je kompaktna guralica koja neće zauzimati mnogo prostora i koju ćete po potrebi i lako prenositi.
7. Svakako obratite pozornost i na nosivost guralice. Kvalitetne guralice za bebe imaju dobru nosivost jer su izrađene od kvalitetnih materijala koji mogu izdržati veća opterećenja, što znači da guralica neće izgubiti svoju funkciju rastom djetetove težine. Istovremeno, veća nosivost obično znači i manju mogućnost prevrtanja.

Zaključak

Naša djeca naše su najveće blago i čuvanje njihovog zdravlja, poticanje razvoja motorike te ulaganje u kvalitetnu opremu za njih prioriteti su svakog roditelja. Imali ste priliku čuti neke ključne savjete u vezi kupovine guralica za bebe, a sada je na vama da nađete model koji je savršen za vas i vaše dijete.

PR ČLANAK

FOTO: Libermedia