Lokalne vijesti

18.09.2023

Rukometašice Rudara poražene u Koprivnici

Rukometašice Rudara poražene su u subotu u svom prvom nastupu u Prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi na gostovanju u Koprivnici od ekipe Podravka Vegete rezultatom 29:16. Na poluvremenu je bilo 17:10.Labudice su u utakmicu ušle motivirano i borbeno, te su u prvih 15 minuta utakmice držale rezultat u egalu, bilo je 7:7, No, Podravka je ekipa koja kažnjava svaku tehničku pogrešku, pa golovima iz kontri i polukontri, odlaze na sedam golova prednosti.U nastavku susreta, Podravka dodatno pojačava tempo, te utakmica završava s velikih, ali podnošljivih 13 razlike.

Djelomično sam zadovoljan iako je bilo puno dobrih stvari, mi još uvijek ne možemo izdržati ovaj Podravkin tempo. Podravka je puno kvalitetnija ekipa od nas i nametnuli su nam tempo sa stalnim kontrama, polukontrama, brzim centrima gdje mi imamo malo manje mogućnosti s obzirom na rotaciju pa je došlo do pada tamo krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Naravno da se mi nismo tu nadali nekim bodovima, ali nadam se da će im to otvoriti oči i da će vidjeti koji su zahtjevi u prvoj ligi. U biti sam zadovoljan, ali morat ćemo popraviti neke stvari u narednim tjednima“, kazao je nakon utakmice trener labudica Diego Datos.

Ovo nam je realno najbolja utakmica za vidjeti gdje smo i što smo. Bilo je dobrih stvari, ali i grešaka koje moramo ispraviti do sljedećeg tjedna. Podravka kao Podravka, samo ime govori, sigurno je da smo došle s jedinim respektom, neke po prvi puta, a neke su već i imale to iskustvo. Sve u svemu bilo je dobrih stvari, a ono što nije bilo dobro, ispravit ćemo ovaj tjedan, a u sljedećoj ćemo se utakmici boriti za bodove“, poručila je Nataša Miočinović. U sljedećem 3. kolu, u subotu, 23. rujna rukometašice Rudara na domaćem parketu dočekuju ekipu Splita 2010.