Lokalne vijesti

16.04.2024

Veliki interes za predavanje dr. Ranka Rajovića

Veliki interes pobudilo je jučerašnje predavanje na temu „Odrastanje u digitalno doba“ dr. Ranka Rajovića, najvećeg regionalnog stručnjaka za dječji razvoj, autora NTC programa, člana vijeća za darovitu djecu, održano u Sportskom centru Franko Mileta. 

 
On je na praktičnim primjerima pojasnio mnoge zamke, kako roditeljstva, tako i obrazovnog sustava, koji nas prati od najranijih godina života. Zašto dr. Ranko Rajović u Labinu pojasnila je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada: (ton – Federika Mohorović Čekada). Tema `Odrastanje u digitalno doba` izrazito je aktualna i zanimljiva za svakog roditelja i odgojno obrazovnog djelatnika, rekao je dr. Rajović i ustvrdio kako imamo sve većih problema s učenicima: (ton – Ranko Rajović). A preporuke kako te probleme riješiti su: (ton – Ranko Rajović 1). 
 

 
Dr. sc. Ranko Rajović je specijalist interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti. Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država, sa stalnim angažmanom na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji. Autor je NTC programa za edukaciju roditelja i učitelja koji se provodi u osamnaest zemalja Europe i jedan je od najvećih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece. Povezujući znanja medicine i pedagogije, stvorio je program koji razvija kognitivne sposobnosti djece, vrlo je dobro i detaljno razrađen, primjenjiv u obitelji, predškolskim ustanovama i u razrednoj nastavi osnovne škole.