Scena

12.05.2024

Baby Lasagna osvojio je srca mnogih, a Rim Tim Tagi Dim postao globalni hit!

Drugoplasirani Baby Lasagna osvojio je OGAE nagradu publike te Marcel Bezencon u kategoriji „Press Award“, dok mu je u vrijeme Dore dodijeljena i posebna nagrada za najbolji kostim

Subotu 11. svibnja 2024. godine pamtit ćemo kao dan kada su svi zaplesali „Rim Tim Tagi Dim“ te se hrvatski predstavnik Baby Lasagna plasirao na drugo mjesto Eurovizije 2024., što je ujedno najbolji ostvareni rezultat Hrvatske u ovom natjecanju. Ovogodišnja pobjednčka pjesma je „Code“ u Nemo izvedbi.

Marko Purišić je s umjetničkim imenom Baby Lasagna i autorskom pjesmom odmah privukao veliku pažnju te se, kao najveće iznenađenje Dore, istaknuo i kao jedan od favorita Eurosonga koji se ove godine održao u Malmöu u Švedskoj. Unatoč tome što je u domaće glazbeno natjecanje ušao kao – rezerva, svojom je pjesmom, energičnim nastupom, iskrenošću i sjajnom osobnošću, uspio osvojiti srca mnogih. A to mu je, sudeći po reakcijama, uspjelo i puno prije same finalne večeri jer je priča o mladiću iz malog mjesta, koji voli ples, mačke i ljude s kojima je odrastao, no sve to mora ostaviti i zaputiti se u veliki grad, rasplesala srca ljudi diljem Europe, ne samo eurovizijskih fanova, a osvojila je i slušatelje iz cijelog svijeta. 

Pjesma čiju glazbu i tekst pjesme potpisuje sam glazbenik mjesecima vlada domaćim radijskim eterom, no impresivno je istaknuti kako je u jeku finalne večeri zasjela na 6. mjesto globalne Spotify ljestvice viralnih hitova te da se prateći video u kojem sudjeluju redom glazbenikovi prijatelji i poznanici smjestio na vodeću poziciju najgledanijih ESC spotova. Može se reći da se hit epiteta "od rezerve do favorita" gotovo udomaćio i na vodećoj poziciji na eurovizijskim kladionicama s, na dan finalnog predstavljanja, prognozom od 52% šanse za pobjedom koja mu je, nažalost, ipak izmaknula. Međutim, zanimljivo je dodati da je osvojio OGAE nagradu publike te Marcel Bezencon u kategoriji „Press Award“, kao i da mu je u vrijeme Dore dodijeljena i posebna nagrada za najbolji kostim.

Priča i ples idu dalje, mačke su i dalje mačke te uzvrate pozdrav samo nekad, a podaci za „rim tim tagi dim“ na glazbenim platformama konstantno vrtoglavo rastu - slušati se može OVDJE.

Baby Lasagna jedini je predstavnik ovogodišnjeg Eurosonga koji se može pohvaliti autorskom pjesmom, za koju potpisuje i glazbu, i tekst. „Rim Tim Tagi Dim“ objavljena je u izdanju Virgin Music Group, koji čini dio Universal Music Grupe, kao i pjesma „Veronika“, slovenske predstavnice Raiven koja je dojmljivim nastupom i impresivnim vokalnim sposobnostima zainteresirala mnoge te je u finalnoj večeri ispraćena ovacijama.

Glazbeni projekt Baby Lasagna nastao je iz potrebe tekstopisca i glazbenika da umjesto prema uputama naručitelja stvara glazbu po vlastitom ukusu. 

Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova. Koristeći se aranžerskim standardima glazbene industrije, Marko pokušava, za one koji pažljivo slušaju, prenijeti dublju poruku o brigama i problemima svijeta u kojem živimo.

Kombinacija metal prizvuka, trapa, narodnih nošnji i cjelokupnog istarskog okruženja, samo je dio priče kojom je izuzetni glazbenik u kratkom roku osvojio svijet!

Čestitamo Marku na svim postignućima, hvala mu što je mnoge učinio ponosnima! MEOW! Njegov nastup uživo možete pogledati već 25. svibnja u Umagu na Sea Star Festivalu u Umagu!