Novosti

13.05.2024

Premijer Andrej Plenković posjetio Valamar: Očekujem da 2024. bude najuspješnija turistička sezona do sada

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u subotu  Valamar i Općinu Funtana. U društvu predsjednika Uprave Valamara Željka Kukurina, obišao je jedan od najboljih kampova u Europi, Istra Camping 5* u Funtani.Na sastanku s menadžmentom razgovaralo se o razvoju održivog turizma u Republici Hrvatskoj  u čemu je Valamar primjer dobre prakse. 

 
Velike čestitke Valamaru, nakon susreta s gospodinom Kukurinom i Upravom, mogu reći da je riječ o zaista sjajnoj investiciji u ovaj kamp Istra 5*, jedan od najboljih kampova u Europi i uopće, koji je transformirao stari kamp od 2* velikim ulaganjem od 81 milijun eura. Moram priznati da sam prvi put čuo da se u kamp uložilo toliko sredstava, ali to se i vidi ovdje u Funtani i u Poreču, zaista smo impresionirani. Valamar je danas najjača hotelska kuća s 36 hotela i 15 kampova od Dubrovnika do Poreča, koja je akvizicijama i ulaganjima u podizanje kvalitete osigurala veliki priljev gostiju. Vlada je u proteklih nekoliko godina, prije svega pristupom schengenskom prostoru i euro području, ali isto tako mjerama potpore u Covid krizi, omogućila da se premosti ta situacija za koju nitko od nas nije bio odgovoran. A Valamar je vlastitim ulaganjima i kvalitetnim poslovanjem osigurao preduvjete da bude jedna od onih kompanija koja pridonosi rastu hrvatskoga turizma. Mi smo 2016. imali 8.1 milijardi prihoda od turizma, dok smo u 2023. imali 14.6 milijardi, a prema podacima, već sada dolasci su u plusu za 4 do 5 % naspram lani i ja očekujem da 2024. bude najuspješnija turistička sezona do sada”, izjavio je premijer Andrej Plenković. 
 
 
"Održivi razvoj turizma nema alternativu i predstavlja prioritet hrvatskog društva. Istra Camping je odličan primjer takvog razvoja koji smo napravili u suradnji s lokalnom zajednicom i uz potporu hrvatske Vlade. Zaista veseli da od ulaganja u kamp Istra svi imaju koristi, a posebno smo ponosni da šetnice, plaže i ostale izgrađene sadržaje danas, uz naše goste, koriste u prvom redu građani Funtane i ostalo lokalno stanovništvo Istarske županije”, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara. Valamar kontinuirano ulaže u održivi razvoj destinacija, što uključuje uređenje plaža, šetnica, biciklističkih staza i drugih javno dostupnih sadržaja otvorenih lokalnoj zajednici tijekom cijele godine.  U okviru strategije održivog poslovanja do 2026. godine, Valamar planira ulaganja od 450 milijuna eura usmjerenih u izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab, nastavak podizanja kvalitete hotela i kampova, internacionalizaciju te ulaganje u društveno odgovoran i održivi turizam.