Scena

15.05.2024

Poslušajte pjesme jubilarnog izdanja MIK-a!

Još je jako malo ostalo do polaska dugo očekivane MIK-ovske karavane koja ove godine posebno slavi, jer 60 je godina od prvog izdanja ovog jedinstvenog festivala. Kako su organizatori najavili, jubilarno izdanje jednog od najstarijih i jedinog hrvatskog putujućeg festivala ove će godine zasigurno biti za pamćenje i to ne samo zbog proslave rođendana. 

 
Melodije Istre i Kvarnera, koje već 60 godina čuvaju glazbeni izričaj, dijalekt i baštinu, na put će krenuti 31. svibnja iz Pazina, a sjajan popis izvođača najavljuje glazbenu poslasticu za poklonike MIK-a. Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar, Karin Kuljanić i klapa Tić, Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/ Matej Plavček/ Jure Kaurloto, Duško Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić, Erik Balija, Gina Picinić te Grupa 777 zapjevat će na MIK-ovskim pozornicama u Pazinu, Bakru, Kastvu, Puntu, Svetvinčentu i Rijeci
 
Kao gosti, pridružit će im se i mnogi MIK-ovci koji su do sada uspješno nastupali na MIK-u: Nina Fakin, Vesna Nežić Ružić, Đani Maršan, Džo Maračić Maki, Indivia, Gianluca Draguzet, Viktor i Irena, Alen Polić, ženska klapa Hreljin, te Radojka Šverko i Damir Kedžo na finalnoj večeri. 
 
No, to nije sve. Na finalnoj večeri festival će voditi skoro sve bivše voditeljice i voditelji MIK-a: Ksenija Urličić, Glorija Fabijanić Jelović, Neva Funčić, Helena Funčić, Robert Ferlin, Mario Lipovšek, pa do najnovijih (o d prošle godine), Lena Stojiljković i Borna Šmer. 
 
Skladbe s ovogodišnjeg MIK-a možete preslušati na festivalskom YouTube kanalu, kao i na društvenim mrežama s nazivom MIK Fest te web-stranici festivala www.festivalmik.com. Poslušajte što su vam izvođači i autori pripremili za ovu godinu i otkrijte svog favorita. Naravno, na svim festivalskim večerima bit će podijeljeno 500 glasačkih listića putem kojih će publika moći odabrati sebi najdraže i zbrojem bodova ostvarenih u svim gradovima doznat ćemo i najuspješnije skladbe i izvođače jubilarnog MIK-a.
 
Ako još nemate svoje ulaznice, podsjećamo vas da ih nabavite što prije jer potražnja je velika. U prodaji su ulaznice za veliko riječko finale koje će se održati 6. lipnja na Trgu Riječke rezolucije uz izravan prijenos u programu HRT-a, kao i ulaznice za festivalske večeri na kastavskoj Crekvini koja će se održati 2. lipnja te za festivalsku večer u Bakru koja će se održati 1. lipnja na Žalu ribara. Navedene ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima, dok se ulaznice za prvu festivalsku večer u pazinskom Spomen domu prodaju u upravi Centra za kulturu i obrazovanje Pazin (suteren Spomen doma).