Lokalne vijesti

24.12.2014

Sportska oprema za osnovne škole Labinštine

Za kraj godine, još jedna lijepa vijest u vezi sa 7. Olimpijadom Osnovnih škola  Labinštine. Izvršni odbor Saveza sportova Grada Labina odlučio je da se sredstva preostala nakon organizacije Olimpijade, a koja su prikupljena marketingom (donacije i sponzorstva), usmjere u kupovinu sportske opreme za sve škole sudionice Olimpijade.

Tako su škole u Čepiću, Potpićnu, Raši, Nedešćini, te dvije u Labinu, dobile sportsku opremu u vrijednosti većoj od  3.000,00 kuna. Ukupan iznos koji se utrošio je 20 tisuća kuna. U sportsku opremu koja je donirana školama spadaju lopte za sve sportove (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka), stolni semafori, štoperice, dresovi-markeri, loptice za bacanje, te loptice za stolni tenis. Nova sportska oprema pomoći će školama da se što bolje spreme za 8. Olimpijadu Osnovnih škola koja će se održati u listopadu 2015. godine.

Na uručivanju opreme bili su prisutni profesori tjelesnog: Danko Faraguna – OŠ Matije Vlačića, Vedran Biočić – OŠ Ivo Lola Ribar , Maja Paradi – OŠ Vitomir Širola Pajo Nedešćina i tajnik Saveza sportova Grada Labina Siniša Verbanac. Zbog obveza nisu mogli prisustvovati Ljubomir Vilić, profesor u školama Vladimir Nazor Potpićan i Ivan Goran Kovačić Čepić, te Ana Blečić iz OŠ Ivana Batelića Raša, pa će im oprema biti uručena naknadno.

{fcomment}