Novosti

10.09.2013

Davis Cup susret Hrvatske i Velike Britanije - Među navijačima u Umagu i vojvotkinja od Gloucestera

Britanska princeza Birgitte, vojvotkinja od Gloucestera, posjetit će Istru povodom kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije, koji se igra od 13. do 15. rujna u Umagu. Uz vojvotkinju, na tribinama stadiona Stella Maris bit će i cijeli vrh britanskog teniskog saveza, predsjednik Lawn Tennis Associationa (LTA), Peter Bretherton, a najavljen je i dolazak velikog broja britanskih navijača.

Kao pripadnica uže kraljevske obitelji, vojvotkinja od Gloucestera nosi službenu titulu Njezino kraljevsko visočanstvo i često zastupa britansku kraljicu Elizabetu na važnim događajima u inozemstvu. Dankinja podrijetlom, princeza Birgitte supruga je princa Richarda, vojvode od Gloucestera, najmlađeg unuka kralja Georgea V. i bratića kraljice Elizabete. Pokroviteljica je velikog broja obrazovnih i humanitarnih organizacija, a nakon smrti princeze Diane preuzela je i njezinu dužnost predsjednice Kraljevske glazbene akademije.Službena rezidencija vojvode i vojvotkinje od Gloucestera je palača Kensington, koju dijele s prijestolonasljednikom princom Williamom, njegovom suprugom Kate, vojvotkinjom od Cambridgea, i njihovim novorođenim sinom princom Georgeom.

Davis Cup susret u Umagu izaziva veliki interes u Velikoj Britaniji, gdje je popularnost tenisa naglo porasla nakon wimbledonske pobjede Andyja Murrayja. Prema najavama britanskih medija, Murray bi mogao uz oba pojedinačna susreta nastupiti i u igri parova.

Hrvatsku reprezentaciju predvodi 35.igrač svijeta Ivan Dodig, koji je u odličnoj formi i od početka godine je napredovao za gotovo 40 mjesta na ATP ljestvici. Dodig je pozvao sve gledatelje da dođu u Umag bodriti njega i njegove kolege iz reprezentacije.„Siguran sam da će biti jako zanimljivih mečeva, posebno protiv Murrayja. Očekujemo veliku podršku navijača, nadam se da će domaća publikabiti naš šesti igrač'', poručio je Dodig.