Lokalne vijesti

14.05.2024

Do jeseni novi stadion na Vinežu postaje pravi sportski centar!

Nedavno potpisani ugovor o gradnji pratećih objekata na nogometnom stadionu s umjetnom travom u naselju Vinež polako poprima svoje konture. Naime, kako je i najavljeno radovi su započeti odmah po provedenoj javnoj nabavi i potpisanom ugovoru, a završetak je planiran do 15. listopada. 

 
Ovom investicijom zaokružuje se cjelina te Vinež dobiva potpuno novi sportski centar najviše razine. Da podsjetimo, nakon završetka radova na izgradnji stadiona s umjetnom travom, pokrenuta je javna nabava za drugu fazu projekta koji je sad i u realizaciji, a uključuje izgradnju pratećeg objekta i tribine igrališta. 
 
Gradi se građevina koja se nalazi na južnoj strani nogometnog igrališta, odnosno pomoćni objekt nogometnog igrališta za smještaj potrebnih prostorija s infrastrukturnim priključcima (vodovodna mreža, sanitarna kanalizacija, oborinska odvodnja, elektroenergetski priključak). U prizemlju građevine nalazit će se glavni ulaz putem kojeg se pristupa pratećim prostorijama igrališta, a to su: dva spremišta, četiri svlačionice za igrače s pripadajućim sanitarijama, ured za delegate, ambulanta, svlačionica za suce, odvojene sanitarije za goste (muški, ženski wc i wc-a za osobe smanjene pokretljivosti). 
 
Uz teren, kao dio građevine, planirana je izgradnja tribina sa 132 sjedećih mjesta, a pristup je omogućen stubištem s obje strane građevine uz postavljanje rampe za pristup osoba smanjene pokretljivosti. Ugovor ove faze vrijedan je ukupno 755.105,67 eura bez PDV-a, a putem Ministarstva turizma i sporta za ovu je namjenu osigurano bespovratnih 159.200,00 eura. 
 
Podsjetimo i kako je prva faza radova koja je uključivala gradnju stadiona, umjetnu travu i postavu reflektora zgotovljena je te je na svečanom otvorenju prisustvovao i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je projekt podržao financiranjem postavljanja umjetne trave najviše kvalitete vrijedne ukupno oko 400 tisuća eura. Prva, gore spomenuta faza radova koja je uključivala i umjetnu travu, gradnju stadiona te reflektore ukupne je vrijednosti oko milijun eura.